VIDEO//Președinta interimară de la CSJ, încă un pas spre validarea integrității. Comisia Vetting a informat CSM

Viorica Mija
15/03/2024
Stela Procopciuc, președinta interimară CSJ

Comisia Vetting a transmis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) raportul său favorabil privind promovarea evaluării de către magistrata de la Curtea de Apel Bălți, Stela Procopciuc, transferată temporar la Curtea Supremă de Justiție și chiar numită președintă interimară a instanței. Aceasta a fost evaluată de Comisie în calitate de candidată la funcția de judecătoare la Curtea Supremă de Justiție (CSJ.

După analiza informațiilor acumulate, Comisia de evaluare nu a identificat dubii care să necesite discuții suplimentare în cadrul unei audieri conform articolului 15 din Legea nr. 65/2023. Toate aspectele legate de verificarea integrității candidatei au fost complet elucidate în comunicarea scrisă și în interacțiunea cu aceasta. În timpul interviului, Stela Procopciuc a fost întrebată dacă confirmă corectitudinea și valabilitatea informațiilor prezentate în declarații, chestionarul de etică și în răspunsurile oferite Comisiei pe parcursul procesului de evaluare”, se arată în comunicatul Comisiei.

Pe 8 martie curent, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a desemnat-o pe judecătoarea Stela Procopciuc, transferată temporar de la Curtea de Apel Bălți la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), în calitate de președintă interimară a instanței supreme. Magistrata va intra în atribuțiile funcției din 11 martie, iar actuala președintă interimară a CSJ, Aliona Miron, va suplini funcția de membră a CSM, după ce candidature sa, singura înaintată la Adunarea Generală a Judecătorilor, a fost votată de majoritatea participanților la for.  

Judecătoarea Stela Procopciuc a fost detașată temporar la Curtea Supremă de Justiție. A activat la Curtea de Apel Bălți din anul 2007, ocupând din 2021 și funcția de vicepreședintă interimară a instanței.

În ultima declarație de avere depusă de magistrată este trecut salariul de peste 390 de mii de lei, pe care l-a ridicat pe parcursul anului 2022. Totodată, Procopciuc a încasat 3000 de euro din tranzacția de vânzare a unui garaj. Familia Procopciuc deține trei apartamente și un automobil Renault Kadjar produs în 2017 și procurat trei ani mai târziu cu 160 de mii de lei. Magistrata declară trei împrumuturi, dintre care unul de la o persoană fizică, cu zero procente dobândă.

Viorica Mija
15/03/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii