Vinerea neagră, la Moscova. Putin, cu tratatele ilegale de anexare pe masă

Anticoruptie.md
29/09/2022
2014, Putin semnează anexarea ilegală a regiunii ucrainene, Crimeea

Vineri, la Moscova, Vladimir Putin va semna tratatele  de anexare a teritoriilor ucrainești ocupate temporar. În capitala Federației Ruse este pregătită o ceremonie, care se va desfășura la ora 14.00, ora Moldovei.  Republica Moldova, alături de comunitatea internațională, a condamnat organizarea referendumurilor ilegale.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că vor fi semnate acorduri „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări de anexare părţii ruse”.

Ieri, un avion i-a adus la Moscova pe cei patru pretinși guvernatori ai regiunilor ucrainene ocupate temporar și unde au fost organizate recent referendumuri ilegale.

Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, care constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional. 

„Aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei. Astfel, țara noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale și își reiterează sprijinul consecvent pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute international”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Anticoruptie.md
29/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii