Vizita Maiei Sandu la Kiev, secretizată. De ce nu va fi anunțată data

Viorica Mija
27/06/2022
Sursa: president.gov.ua

În situația în care președinta Republicii Moldova va decide să efectueze o vizită la Kiev, din motive de securitate informația nu va fi făcută publică. Despre aceasta a anunțat purtătorul de cuvânt al administrației lui Volodimir Zelenski, Serghei Nikiforov, pentru presa locală.

Interesul pentru o posibilă vizită a președintei Maia Sandu în Ucraina a apărut în urma declarației sale, făcută la un post privat de televiziune.

"Este în planuri.  Dar vă voi spune detaliile când vom confirma toate punctele",  a declarat Sandu, pentru Prime TV.

Președinții Republicii Moldova și Ucrainei au avut o discuție telefonică înainte de summitul UE, care a decis ulterior acordarea statutului de țări candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova. După discuție, cei doi șefi de stat au publicat mesaje în care s-au angajat să consolideze cooperarea, pentru apropierea de spațiul comunitar.

Prima și ultima vizită oficială a președintei Republicii Moldova la Kiev a avut loc în data de 11 ianuarie 2021. Atunci, Maia Sandu, împreună cu echipa sa, a mers în capitala Ucrainei cu microbuzul. Cei doi președinți au convenit asupra unui acord ce ar permite cetățenilor ambelor state să traverseze frontiera doar în baza buletinelor de identitate. S-a discutat, de asemenea, despre diversificarea surselor energetice și dezvoltarea infrastructurii rutiere.

 

Viorica Mija
27/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii