Volodimir Zelenski despre un posibil atac din Transnistria: „Va fi o palmă la care vom răspunde cu o lovitură”

Julieta Saviţchi
27/06/2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că este puţin probabil un atac din partea Transnistriei asupra ţării sale, însă Ucraina este pregătită să riposteze. Declaraţia a fost făcută, luni, în cadrul conferinţei de presă comună cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kiev.

Zelenski a comunicat că a discutat cu omologul său de la Chişinău despre riscurile unor posibile amenințări din Transnistria. "Acest lucru este foarte important pentru ambele țări. Am discutat această problemă, astăzi, cu doamna președinte. Nu cred că există pericolul unor atacuri din Transnistria împotriva Ucrainei. Dacă vor fi, vor comite o mare greşeală. Noi primim de acolo anumite semnale care sunt foarte neplăcute. Dar acei oameni trebuie să conştientizeze că se află în Transnistria, teritoriul Republicii Moldova. Un atac din partea Transnistriei nu va fi pentru noi o lovitură, ci o palmă, și cu siguranță vom răspunde cu o lovitură", a spus Zelensky.

Totodată, liderul de la Kiev a declarat că toată lumea trebuie să facă astfel încât să nu existe instabilitate în regiune. "Acum suntem în război cu Rusia, pe pământul nostru. Aţi văzut că au fost lovituri cu rachete, iar de mai multe ori din Belarus. Apropo, m-am adresat poporului belarus, care este foarte prietenos cu noi. Acest popor ne-a susținut întotdeauna în diferite perioade şi nu susține războiul împotriva Ucrainei”, a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a apreciat vizita Maiei Sandu la Kiev. „Avem nu doar o graniţă comună cu Moldova, ci şi valori şi aspiraţii. Astăzi mă întâlnesc cu preşedintele Maia Sandu! Solidaritatea dumneavoastră cu ţara şi poporul nostru este foarte importantă”, a declarat şeful statului vecin.

Julieta Saviţchi
27/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii