Vom plăti mai mult pentru energia electrică. Tarifele aprobate de ANRE

Anticorupţie.md
02/11/2022
Foto simbol

Clienţii furnizorului Premier Energy vor plăti pentru energia electrică 4,77 lei/kWh, iar consumatorii din nordul țării vor plăti 4,81 lei/kwh. Tariful, aprobat miercuri de ANRE, va intra în vigoare de la 4 noiembrie.

Preţurile aprobate de ANRE sunt puţin mai mici decât cele solicitate de furnizori. Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE-Nord) a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea prețurilor la energia electrică cu un leu şi 74 de bani pentru un killowat, fără TVA, până 4,89 de lei/kWh, fără TVA.

Ultimele majorări ale tarifelor la energia electrică au avut loc la 12 octombrie. Clienţii furnizorului Premier Energy achită pentru curent 3,15 lei pentru un killowat, faţă de este 2,64 lei. Solicitarea furnizorului prevedea o majorare până la 3,24 lei/kWh.

Anticorupţie.md
02/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii