Zeci de răniți și șase morți, după atacurile rusești. Zelenski: „Rusia a demonstrat încă o data că este stat terorist”

Anticoruptie.md
24/11/2022
Sursa: Twitter

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa, joi, Consiliului de Securitate al ONU, în cursul unei reuniuni de urgență, după ce Rusia a desfășurat zeci de atacuri asupra infrastructurii mai multor orașe. Cele 70 de rachete lansate, dintre care 51 au fost doborâte, au provocat  moartea a 6 civili și a lăsat în întuneric practic toată țara.

Volodimir Zelenski a declarat că în componența Consiliului de Securitate al ONU un fotoliu este „capturat” de reprezentantul unei țări, minciunile căreia nu mai vrea nimeni să le audă. Președintele ucrainean a mulțumit Parlamentului European pentru decizia istorică de a declara Rusia stat terorist.

„Rusia a demonstrat că toate acestea sunt adevărate lansând 67 de rachete asupra infrastructurii noastre, asupra sistemului energetic, asupra oamenilor de rând. Rezultatul este tragic - sunt mulți răniți, sunt cazuri de deces. Noi o să rezistăm. Suntem un popor puternic!”, a spus Zelenski.

Raidul de miercuri al rușilor a ţintit infrastructura energetică a Ucrainei. 51 dintre cele 67 de rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 şi Kalibr lansate au fost doborâte de sistemele antiaeriene ale armatei ucrainene,

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că  31 de rachete au ţintit capitala Ucrainei, 10 dintre ele  lovind instalaţii ale infrastructurii critice.

Șaizeci de civili au fost răniți, iar 6 au murit din cauza rănilor grave, trei dintre aceștia  la Kiev.

Anticoruptie.md
24/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii