Zelenski, după victoriile „în lanț” ale armatei ucrainene: „Nu vrem o pace falsă, cu rușii nu poți bate palma”

Anticoruptie.md
11/09/2022
Sursa: president.gov.ua

Condiții pentru lansarea negocierilor privind încheierea războiului nu există. Este opinia președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, care a declarat că Federația Rusă nu poate formula opinii adecvate, iar ucrainenii nu își doresc o „pace falsă”.

„Noi ne dorim să încheiem războiul, dar s-au schimbat circumstanțele și posibilitățile. Societatea nu vrea să discute cu teroriștii. Uneori poți discuta și cu ei, pentru că știu ce-și doresc”, a menționat Zelenski.  

În ceea ce-i privește pe ruși, președintele ucrainean și-a exprimat neîncrederea că aceștia ar putea respecta anumite înțelegeri și angajamente.

„Consider că nu vor respecta. Nimeni nu crede asta. Cu ei nu poți bate palma”, a adăugat Zelenski.

Totodată, președintele Ucrainei a punctat condițiile în care ar putea fi organizate negocierile pentru pace.

„Ei trebuie să părăsească toate teritoriile Ucrainei. Pentru ca noi să deschidem un coridor diplomatic și să întreprindem anumiți pași spre discuții, trebuie să demonstreze voință politică și să plece din Ucraina”, a spus Zelenski.

Zelenski a adăugat că militarii ucraineni vor merge până la capăt, eliberându-și țara, iar iarna poate deveni un punct de cotitură în război. Militarii ruși, sub presiunea contraofensivei ucrainene și a condițiilor meteo nefavorabile, ar putea părărsi mai multe localități, ceea ce va duce la eliberarea mai ușoară a acestora.

Anticoruptie.md
11/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii