Polițistul satului, în cârdășie cu un grup care ne dă foc la bunuri

Anonymous
24/06/2016

Stimați Jurnaliști de Investigație, Solicităm ajutorul tuturor în scoaterea la iveală și tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovați de săvîrșirea mai multor ilegalități cu atentarea la patrimoniul locuitorilor satului. Incidentele ce urmează a fi descrise au loc în satul Mihăilenii Vechi, raionul Rîșcani.

Suntem un grup de locuitori ai satului ce nu mai putem tolera inacțiunea inspectorului de sector (Visarion Untilă) și a Inspectoratului raional de poliție Rîșcani.  De cîteva saptămîni bune în satul Mihăileni se produc unele situații cu totul ieșite din comun, 10 de furturi din casele oamenilor, se aprind intenționat casele și ogrăzile locuitorilor, mai recent, chiar zilele astea,au fost incendiate intenționat furajele, concomitent (în aceeași seară) la mai multe case din aceeași mahală. Culmea este că inspectorul de sector cunoaște cine ar face acest lucru, însă din existența unor relații de cîrdășie cu acest grup de adolescenți, tăinuește adevărul.

Din spusele oamenilor și după părerea acestora operează un grup de adolescenți care nu au un loc de muncă și s-au evidențiat anterior prin mai multe tîlhării și prostii de acest gen și care sunt puși la cale să aprindă nutrețurile oamenilor pentru a-i aduce la situația de ași vinde animalele...Cui? Vă răspund... evident că  unor comercianți de vite care lucrează în sat....și cu care inspectorul de sector este în relații de prietenie. Zilele astea au aprins și ograda primarului, nu s-au limitat...

Vrem să atragem atenția că nu este prima dată cînd inspectorul de sector protejează persoanele caracterizate  negativ și agresiv, ba mai mult chiar și este implicat în unele ilegalități, demult se vorbește că un grup de locuitori ai satului de etnie romă cresc cînepă într-o încăpere în afara satului, la fosta uzină de cărămidă apoi o realizează fiind însoțiți pe parcursul drumului de către acesta și evident împart venitul.

La fel acest inspector poate fi văzut deseori în cercul adolescenților de clasele a 8-a a 9-a servind băuturi alcoolice în localurile din sat, fără nicio jenă, pe uniformă, ori acesta este exemplul pentru noi, localnicii? Ori poate ăsta este standardul unui polițist reformat? Despre care încredere și respect  poate fi vorba față de poliție? Despre care combatere a criminalității ..sau apărare a proprietății private și întregii comunități?

Vă rugăm să luați măsuri.., printr-o simplă chestionare a cetățenilor, veți afla și mai multe peripeții ale inspectorului de sector și ale persoanelor din anturajul său. Oamenii se tem, au început deja mobilizare în grupuri pentru a patrula împrejurimile, cu furcile ca pe timpuri...ori pentru asta a optat MAI la reformare ?

Au avut de suferit:

  1. Gasnaș Alexandru – furt al bunurilor din casă cu deteriorarea vandalică;
  2. Testemițanu Vitalie – aprinderea intenționată a casei de locuit;
  3. Gurmeza Ion Petru, Tudos Vasile, Pulbere Vasile, Tabaranu Vitalie – incendierea furajelor;
  4. Cecan Valerian (primarul satului), Moscalu Iurie – incendiera ogrăzii.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

 

 

 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Anonymous
24/06/2016

Comments