Un agent economic din Soroca, hărţuit de instituţiile statului

TATIANA COVALCIUC
30/12/2015

Am avut o percheziţie. În actele ce mi-au fost prezentate, am depistat o încălcare, mai exact persoana care face plângere împotriva mea, Mutruc Oleg, originar din Schineni, potrivit dlui. Badarau Gheorghe (angajat al CNA Bălţi), acesta este plecată peste hotare. Aşa că nu îmi pot explica faptul cum a fost depusă plângerea. Aşi vrea să ştiu cine stă în spatele acestor comportamente neclare. Pe data de 07.11.2015 am fost protagonista unui reportaj la Jurnal TV pe motiv că eram hărţuită de IFS Soroca. În final, s-a adeverit acest fapt şi şi-au cerut scuze. În luna iunie 2015, am fost ameninţată de o angajată a Inspectoratului Fiscal că nu mă mai lasă să activez şi o să-mi creeze tot felul de probleme. În luna iulie, un domn originar din s. Rubleniţa, Botoroga Gurim, face o plângere pe numele meu la IPS Soroca. Probele ce mi-au fost aduse s-au dovedit a fi false, acesta era un dosar penal la comandă. Mi-am demonstrat operativ nevinovăţia. S-a constatat că totul a fost pus la cale şi acum urmează să-mi plătească prejudiciile cauzate. Dar istoria iarăşi se repetă acum, deja îmi inventează ca cineva din IFS Soroca mă protejează şi că eu fac activităţi ilegale şi dubioase.Persoana care a depus plângerea, aşa cum am relatat mai sus, nu este în ţară. Am fost acasă la Oleg Mutruc şi am aflat că acesta este în străinatate. În plus, la Inspecţia Muncii Soroca mi-au spus că o să-mi facă proces-verbal pentru că aşa li se cere de la Bălţi. Am prezentat mapa cu toate documéntele întocmite corect, iar ei s-au legat de o propoziţie că nu este corectă şi trebuie să-mi dea amendă de 2000 de lei pentru că ei un pot face nimic deoarece cineva cu influenţă stă în spate şi ei trebuie să-mi întocmească procesul.

Rog să investigaţi cazul, nu mai am puteri să lupt cu DOSARE LA COMANDĂ. Am familie, copii minori. Sunt la început cu investiţia în afacere, încerc să creez locuri de muncă, să-mi fac o stabilitate, dar credeţi-mă, în aşa condiţii este deja obositor să mai sper la ceva.

Aici vedeţi reportajul despre care v-am scris: http://jurnal.md/ro/social/2015/11/7/piedici-in-loc-de-sustinere-ce-a-patit-o-familie-care-si-a-deschis-o-afacere-in-moldova-dupa-16-ani-de-munca-in-spania/

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

TATIANA COVALCIUC
30/12/2015

Comments