Coronavirus // Achizițiile „de lux”, interzise pe timp de epidemie

Anticoruptie.md
23/03/2020

Ministerul Finanțelor a interzis instituțiilor publice să desfășoare achiziții pentru bunuri care nu sunt de strictă necesitate în perioada stării de urgență. Anunțul a fost făcut luni de către președintele Igor Dodon. Șeful statului a declarat că și Președinția a renunțat temporar la o parte din achiziții care sunt „de lux”.

„Ministerul Finanțelor a blocat toate achizițiile care nu sunt strict necesare pentru activitatea curentă a instituțiilor. Nu e vorba că nu sunt bani la buget. Bani sunt, dar achizițiile de lux sunt blocate atât în instituția prezidențială, cât și în alte instituții”, a precizat Dodon.

În același timp, Igor Dodon a spus că în perioada pandemiei nu se va renunța la investițiile în infrastructură, în special la cele ce țin de reparația drumurilor.

Luni Primăria Chișinău a dat startul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere. Lucrările presupun reparația părții carosabile, schimbarea bordurilor, amenajarea trotuarelor și a stațiilor pentru transportul public.

Anticoruptie.md
23/03/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii