Licitație deschisă pentru „drumul de aur” spre Arena Chișinău. Câți bani vor costa lucrările

Viorica Mija
09/10/2022

A fost anunțată licitația pentru lucrările de amenajare a căilor de acces către Chișinău Arena Polivalentă. Deși complexul este gata de trei ani, acesta nu poate fi utilizat din cauza lipsei căilor de acces. Tot din acest motiv, nu s-a putut semna actul de recepție finală cu partenerul privat.


Executarea lucrărilor este asigurată de către Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”, care organizează licitaţia pentru contractarea lucrărilor de construcţie.

Porțiunea de drum care urmează să fie construită face parte din  drumul R6 Chișinau-Orhei-Bălți. Este vorba despre un tronson de 7,185 kilometri. Noul drum va cuprinde o intrare pentru transport special şi de urgenţă; staţie pentru transportul public cu conectarea acesteia prin trotuar destinat pietonilor şi persoanelor cu dizabilităţi; pistă de decelerare/accelerare; iluminat stradal.

Valoarea totală a lucrărilor contractate este de 15,836,940.00 lei, iar proiectul urmează să fie dat în folosință în luna august 2023.

Pe 14 septembrie, Executivul a alocat 24 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru construcţia drumului de acces către complexul Chişinău Arena.
După finalizarea lucrărilor, drumul de acces către obiectivul de interes naţional, Arena polivalentă, va fi transmis în gestiunea SRL „Arena Naţională”, în care Agenţia Proprietăţii Publice deţine partea socială în mărime de 100%.

Construcția obiectivului a costat circa 44,5 de milioane de euro. Statul a transferat deja partenerului privat circa 19 milioane de euro, urmând ca până  în anul 2030 să achite restul.

 

Viorica Mija
09/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii