A vândut 8 imobile aflate sub sechestru. Executor afacerist, condamnat la 7 ani închisoare

Ilie Gulca
18/02/2021

Un fost executor judecătoresc în circumscripția Camerei Teritoriale Nord a fost condamnat la șapte ani de închisoare în penitenciar de tip închis și privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de trei ani. El a înstrăinat ilegal opt bunuri imobile ale unui debitor, provocând părților vătămate pierderi în valoare de 450.000 de lei.

Verdictul a fost dictat, susține Procuratura Generală într-un comunicat, după ce Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie i-a demonstrat vinovăția pe toate cele 12 episoade de „depășire a atribuțiilor de serviciu” și „delapidarea averii străine”. 

În perioada 2014–2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor.

În primăvara anului 2018, bărbatul a fost anunțat în urmărire penală după ce s-a eschivat acțiunile demarate de organele de drept. În octombrie 2020, inculpatul a fost reținut în România, iar peste o lună  a fost extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

El și-a recunoscut vina, solicitând examinarea cauzei penale în procedură simplificată, în baza probelor administrate la faza de urmărire penală.

Ilie Gulca
18/02/2021

Comentarii