Accidentul de pe strada Alba Iulia // Cinci dosare penale și 43 de procese contravenționale pe numele șoferiței care a tamponat troleibuzul

Anticoruptie.md
01/10/2019
Foto: unimedia.info

Svetlana Ungureanu, șoferița de la volanul automobilului Porshe Cayenne, care a lovit luni, în plină viteză, un troleibuz la o intersecție de pe strada Alba Iulia din Chișinău, a fost trasă la răspundere penală de cinci ori în ultimii ani, de fiecare dată pentru infracțiuni comise în trafic. Totodată, pe numele acesteia au fost întocmite 43 de procese-verbale de contravenție, iar anterior i-a fost suspendat permisul de conducere de mai multe ori. Informațiile au fost făcute publice de către șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Conform informațiilor, șoferița a fost trasă anterior la raspundere penală de cinci ori, pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, pentru provocarea și parăsirea locului accidentului, pentru încălcarea regulilor de circulație. La 10 decembrie 2010, pe baza art. 55, Cod Contravențional, i-a fost instituită o amendă de 2.000 de lei pe care a achitat-o. Apoi au urmat și alte încălcări, fiindu-i retras permisul de conducere pe un termen de doi ani. Și-a permis să urce la volan fără permis de conducere, având permisul de conducere suspendat. A ispășit o pedeapsă de șase luni de închisoare cu executare la Penitenciarul Rusca”, a declarat Balan.

Potrivit șefului interimar al IGP, între 2010 și 2018, în privința Svetlanei Ungureanu au fost întocmite 43 de procese-verbale contravenționale pentru conducerea fără centură, ignorarea de sens obligatoriu, provocarea accidentelor, depășirea vitezei, conducerea în stare de ebrietate, conducerea fără revizie tehnică, părăsirea locului accidentului și folosirea telefonului la volan.

Amintim că o persoană a decedat, iar altele 28 au fost rănite după ce un Porsche Cayenne, care se deplasa cu viteza de 130 de kilometri pe oră, a încercat să treacă la culoarea roșu a semaforului și a lovit în plin un troleibuz la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu din Chișinău. 

Anticoruptie.md
01/10/2019

Comentarii