Afaceristul de la Bismobil Kitchen, bănuit de escrocherie pe ambele maluri ale Prutului, plasat în arest preventiv

Anticoruptie.md
23/01/2023
Mihail Şaran Foto Facebook

Mihail Şaran, proprietarul companiei Bismobil Kitchen, care a lăsat fără de bani sute de clienţi din Republica Moldova și România, cărora le-a promis bucătării individualizate, va petrece următoarele 20 de zile în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Afaceristul a fost reţinut săptămâna trecută la Aeroportul Internaţional Chişinău, în timp ce încerca să plece din ţară.

Primele probleme la Bismobil Kitchen au apărut în România, cu două luni în urmă, la reţeaua de magazine din Cluj. Presa clujană a scris că autorităţile din România au pornit un dosar penal după ce a fost închis primul magazini, iar mai mulţi români nu au mai văzut mobilierul de bucătărie, chiar dacă au plătit pentru el.

Presa română a mai relatat că afaceristul din Moldova a infiinţat zeci de societăţi comerciale, cu un capital statutar de doat 200 de roni, care semnau cu românii contracte pentru mobilă individualizată la bucătărie.

Într-o declaraţie pe Facebook, Mihail Şaran a dat vina pe războiul din Ucraina, ţara de unde ar fi procurat materia primă pentru fabricarea bucătăriilor.

La Chişinău, cel puţin 15 persoane au depus plângeri la poliţie, după ce au plătit mii de lei pentru bucătării de la Bismobil Kitchen, dar nu au mai ajuns să vadă nici mobilierul, nici pe cei cu care au semnat contractele.

Anticoruptie.md
23/01/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii