Alți cinci procurori, vizați în controalele Autorității de Integritate, urmare a investigațiilor CIJM

Irina Odobescu
11/10/2021
Colaj: CIJM

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) continuă să se autosesizeze în urma investigaţiilor Centrului de Investigații Jurnalistice (CIJM). Alți cinci procurori au ajuns în vizorul instituţiei, ca urmare a anchetei  „Săracii” procurori cu apartamente, case și zeci de mii de euro donați de părinți și rude

ANI scrie că săptămâna trecută a inițiat șase investigații, în care sunt vizați doi procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție, trei procurori ai Procuraturii municipiului Chișinău și un procuror din Procuratura Soroca. 

Investigația CIJM „Săracii” procurori cu apartamente, case și zeci de mii de euro donați de părinți și rude scoate în vileag că fiecare al patrulea procuror din Republica Moldova a raportat în declarațiile de avere pentru 2020 că a beneficiat de donaţii de la părinţi, socri, fraţi, surori sau alte rude apropiate. 

Reporterii portalului Anticoruptie.md au radiografiat declarațiile de avere ale tuturor procurorilor din țară și au constatat că nu mai puţin de 170 de acuzatori de stat dintre cei aproape 700 care activează astăzi în structurile Procuraturii au indicat în actele de avere prezentate la Autoritatea Națională de Integritate că au primit anul trecut cadouri generoase – case de locuit, apartamente, terenuri sau zeci de mii de euro.

Conducerea ANI a declarat anterior că s-a autosesizat, în ultimii ani, în urma investigațiilor publicate pe anticorupţie.md, în cazul averilor magistraţilor, procurorilor şi ale altor funcţionari publici.

Irina Odobescu
11/10/2021Follow us on Telegram

Comentarii