Arest de lux pentru procurorul general adjunct. Ruslan Popov, obligat să nu părăsească domiciliul timp de 30 de zile

Julieta Saviţchi
11/10/2021

Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, va petrece următoarele 30 de zile în locuinţa sa de lux din satul Mileştii Mici, raionul Ialoveni. Judecătoria Chişinău a admis parţial demersul procurorului anticorupţie, Nadejda Busuioc, şi l-a plasat pe Ruslan Popov în arest la domiciliu.

Decizia este cu drept de atac în instanţa ierarhic superioară, iar dacă va rămâne în vigoare, procurorul general suspendat nu va avea dreptul să părăsească apartamentul, să primească vizite, cu excepţia avocaţilor şi a celor apropiaţi, să comunice la telefon sau în regim online.

Ruslan Popov a fost reţinut sâmbătă, fiind învinuit de îmbogățire ilicită. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că dosarul a fost pornit ca rezultat al analizei informațiilor apărute în cadrul investigațiilor jurnalistice și probelor acumulate pe caz.

Amintim că după numirea lui Ruslan Popov în funcţia de procuror general-adjunct, în decembrie 2019, Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova a publicat mai multe anchete privind averea şi afacerile nedeclarate ale lui Popov. Jurnaliştii de la Centru au găsit în satul Utkonosovka din Ucraina casa părintească a soţiei lui Ruslan Popov, după ce acesta a declarat public că a fost ajutat de socri. Jurnaliştii au aflat că soacra lui Popov a dus un trai modest, şi-a vândut gospodăria cu 18 mii de euro şi nu a avut bani ca pe lângă casa pe care a cumpărat-o în Mileştii Mici, să-l ajute financiar şi pe ginerele procuror.

Ruslan Popov a acţionat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice, invocând apărarea cinstei, demnităţii şi reputaţiei profesionale.


 

Julieta Saviţchi
11/10/2021Become a Patron!

Comentarii