DOC//Avere nejustificată de peste 245.000 la finul de cununie al lui Gheorghe Cavcaliuc. Funcţionarul a raportat şi donaţii de 1,5 milioane de lei

Anticoruptie.md
30/01/2023
Foto de la nunta lui Vladimir Negura

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit, la un șef de Direcție din cadrul Inspectoratului General de Poliție al MAI, o diferență substanțială și deținerea averii nejustificate pentru anul 2017 în mărime de peste 245 mii lei dintre veniturile obținute și averea dobândită, pe de altă parte, în pofida faptului că a raportat donaţii de 1.500.000 de lei din partea părinţilor.

Este vorba despre Vladimir Negura, șef al Direcției relații internaționale și asistență externă în cadrul Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne. Acesta este finul de cununie al fostului şef adjunct al Inspectoratului Naţional de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, care acum se ascunde în Londra, fiind învinuit în mai multe dosare penale.

După rămânerea definitivă a actului de constatare , care este cu drept de atac, ANI va sesiza instanța de judecată în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate, iar conducerea autorității responsabile de numirea în funcție a persoanei supuse controlului va fi sesizată în vederea încetării raporturilor de muncă.

De asemenea, Vladimir Negura riscă să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Funcţionarul a raportat pentru anul trecut un apartament de 115 metri pătraţi, procurat în 2018 cu 69.360 euro, un garajj şi două automobile, de 30.000 de lei şi de 14.500 de euro.

Anticoruptie.md
30/01/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii