CNA a reținut un bărbat pentru afaceri ilegale cu permise de conducere

Irina Odobescu
08/10/2020

Un bărbat din Dubăsari a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Bănuitul ar fi promis unei persoane facilitarea obținerii permisului de conducere fără a susține examenele.

Potrivit materialelor cauzei, suspectul ar fi susținut că are influență asupra membrilor comisiei de examinare din cadrul Secției de calificare a conducătorilor auto din orașul Criuleni. Acesta ar fi pretins sume între 1.500 de euro și 4.000 de lei de la denunțător, pentru a influența aprecierea cu calificativul „admis" la probele examenului teoretic și practic.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau până la cinci ani de închisoare.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Irina Odobescu
08/10/2020

Comentarii