Cristian Rizea, amendat de poliţie pentru calomnie. Urmează procesele civile

Julieta Saviţchi
05/12/2021

Ex-deputatul român, Cristian Rizea, care se declară jurnalist de investigaţie, a fost amendat de poliţie pentru calomnie. Astfel, Rizea va trebui să achite statului câteva mii de lei pentru că a declarat într-o înregistrare video, distribuită pe reţelele de socializare, că fostul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, şi jurnalista de la postul de televiziune TV 8, Mariana Raţă, sunt amanţi.

Decizia de a-l sancţiona pe Rizea a fost luată de către Inspectoratul de Poliţie al sectorului Centru din Chişinău, care a pornit un dosar în baza aricolului 70 din Codul Contravenţional, pentru răspândirea cu bună ştiinţă a unor informaţii mincinoase ce defăimează o altă persoană. Norma respectivă prevede o amendă de la 2400 la 3600 de lei.

Solicitat de reporterii portalului Anticorupţie.md, Viorel Morari ne-a declarat că l-a acţionat pe Rizea în instanţa civilă pentru apărarea cinstei şi demnităţii şi va solicita achitarea prejudiciului moral.

Mariana Raţă ne-a comunicat că l-a reclamat şi ea pe Cristian Rizea la poliţie, dar încă nu a primit un răspuns. Jurnalista a mai spus că s-a adresat şi în instanţa civilă.

Fostul deputat român, Cristian Rizea, s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu puţin timp înainte de a fi condamnat în prima instanţă la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie. Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii trecute, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, acesta a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de sociaşizare aşa zisele ,,dezvăluri”. Cristian Rizea a fost subiectul unei anchete recente a Centrului de Invstigaţii Junalistice din Moldova.

Julieta Saviţchi
05/12/2021Follow us on Telegram

Comentarii