DOC// Gata cu glamour-ul. Avocatul-vedetă Valerian Mînzat, la un pas de a fi decăzut din drepturile părintești 

Viorica Mija
14/11/2023
Sursa: FB//Valerian Mînzat

Eliberat în 2022 din penitenciar, după ce a stat cinci ani după gratii pentru escrocherie, avocatul-vedetă Valerian Mînzat este la un pas de a fi decăzut din drepturile părintești. O cerere în acest sens a fost depusă luni, 13 noiembrie, la Judecătoria Chișinău. Mînzat este cunoscut pentru viața de lux pe care o ducea înainte de a fi încarcerat. Apărătorul își etala în mod constant averea și achizițiile de brand, publicând deseori fotografii cu familia sa.

În luna septembrie 2022, Valerian Mînzat a fost eliberat condiționat înainte de termen din Penitenciarul nr. 2 Lipcani, acolo unde își ispășea pedeapsa într-un dosar de escrocherie. Decizia privind eliberarea avocatului Valerian Mânzat cu patru ani înaintea expirării celor 9 ani de detenție a fost luată de judecătorul de instrucție Ghenadie Comerzan. Cu doi ani mai devreme, același magistrat l-a scos din pușcărie cu cinci ani mai devreme pe Alexandru Covali, alias Șalun.

Deciziile luate de Ghenadie Comerzan au fost de cel puțin 8 ori contestate, începând cu anul 2011. De fiecare dată însă, procedurile disciplinare în privința sa erau clasate, iar sesizările calificate ca fiind neîntemeiate. 

Valerian Mînzat, cunoscut pentru comportamentul său extravagant, a fost reținut în după-amiaza zilei de joi, 2 februarie 2017, după ce a estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20.000 de euro pentru a-i soluţiona o problemă legată de urgentarea transferării soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova. 

Viorica Mija
14/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii