DOC// Renato Usatîi, refuzat. Ce aștepta de la șeful Moldovagaz

Viorica Mija
16/11/2023
Colaj CIJM

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea liderului Partidului Nostru, Renato Usatăi, în care politicianul solicita ca judecarea cauzei sale împotriva președintelui Moldovagaz, Vadim Ceban, să se desfășoare la Chișinău și nu la Comrat, așa cum a stabilit instanța de fond. Usatâi vrea ca Ceban să dezmin unele informații făcute publice, adjudecând și prejudicii morale de 5 milioane de lei.

Usatîi a cerut ca instanța să-l oblige pe Vadim Ceban să dezmintă afirmațiile făcute public, potrivit cărora informația prezentată de Renato Usatîi despre încheierea unui contract de livrare a gazului cu o întreprindere, în afara Moldovagaz, la un preț de 14,50 lei pentru un metru cub de gaz ar fi un fake.

Totodată,  apărătorul liderului Partidul Nostru a solicitat achitarea în beneficiul reclamantului a prejudiciului moral cauzat în sumă de 5 000 000 lei.

În luna octombrie curent, judecătorul Maria Țurcan a dispus însă ca acțiunea să fie strămutată, conform competnți,  la Judecătoria Comrat, așa cum Vadim Ceban are viză de reședință în acest oraș.

 

Viorica Mija
16/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii