Doc // Vladimir Plahotniuc, citat la Procuratură în dosarul penal privind spălarea banilor

Anticoruptie.md
08/10/2019

Fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, a fost citat de Procuratura Anticorupție, fiind bănuit într-un dosar, deschis la 23 septembrie, legat de spălarea banilor în proporții deosebit de mari. Anunțul a fost făcut, marți dimineața, de Procuratura Anticorupție.

Potrivit unui comunicat al PG, instituția recurge la notificarea publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a lui Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului.

Amintim că Vlad Plahotniuc este cercetat și în Federația Rusă, în cadrul a trei dosare penale. În primul dosar, Plahotniuc ar fi suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. În al doilea dosar, ex-președintele PDM este acuzat de organizarea unui grup criminal și efectuarea unor operațiuni valutare ilegale, prin retragerea ilegală a mai mult de 37 de miliarde de ruble din Rusia în 2013-2014 (cu rata actuală de aproximativ 560 milioane dolari). Al treilea dosar a fost deschis pe numele lui Vladimir Plahotniuc și al lui Constantin Țuțu, de această dată pentru trafic de droguri, în cantități deosebit de mari.    

Anticoruptie.md
08/10/2019Follow us on Telegram

Comentarii