Doc // Vladimir Plahotniuc, citat la Procuratură în dosarul penal privind spălarea banilor

Anticoruptie.md
08/10/2019

Fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, a fost citat de Procuratura Anticorupție, fiind bănuit într-un dosar, deschis la 23 septembrie, legat de spălarea banilor în proporții deosebit de mari. Anunțul a fost făcut, marți dimineața, de Procuratura Anticorupție.

Potrivit unui comunicat al PG, instituția recurge la notificarea publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a lui Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului.

Amintim că Vlad Plahotniuc este cercetat și în Federația Rusă, în cadrul a trei dosare penale. În primul dosar, Plahotniuc ar fi suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. În al doilea dosar, ex-președintele PDM este acuzat de organizarea unui grup criminal și efectuarea unor operațiuni valutare ilegale, prin retragerea ilegală a mai mult de 37 de miliarde de ruble din Rusia în 2013-2014 (cu rata actuală de aproximativ 560 milioane dolari). Al treilea dosar a fost deschis pe numele lui Vladimir Plahotniuc și al lui Constantin Țuțu, de această dată pentru trafic de droguri, în cantități deosebit de mari.    

Anticoruptie.md
08/10/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii