Dosarul „agentului secret” Dorin Damir: Preşedintele FEA, plasat în arest preventiv

Julieta Saviţchi
07/07/2021

Preşedintele Federaţiei de lupte FEA, Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, va sta 30 de zile în Penitenciarul nr.13, dacă instanţa ierarhic superioară nu va lua o altă decizie. Judecătoria Chişinău a admis, miercuri, demersul procurorilor de a-l plasa pe Damir în arest preventiv. Decizia este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău.

Dorin Damir a refuzat să fie escortat la şedinţa de judecată, fiind reprezentat de avocatul său. Apărătorul a declarat jurnaliştilor prezenţi în instanţă că clientul său pledează nevinovat şi că acesta a depus o cerere ca demersul procurorilor privind eliberarea mandatului de arestare să fie examinat în lipsa sa.

Dorin Damir a fost reţinut, luni, de către Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), în acelaşi timp cu șeful Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

Surse din Procuratură ne-au comunicat că Valeriu Cojocaru l-ar fi angajat fictiv pe Damir în calitate de agent sub acoperire, fiindu-i oferită o altă identitate. Dorin Damir s-ar fi folosit de cea de-a doua identitate la trecerea frontierei.

Procurorii au intentat în acest caz un dosar penal pe cinci capete de acuzare: abuz în serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Magistraţii urmează să se pronunţe privind plasarea în arest preventiv a celorlalţi doi presupuşi complici.

Anterior, în presă au apărut mai multe informaţii privind presupusa implicare a lui Dorin Damir în schemele dirijate de naşul său. Despre finul lui Plahotniuc s-a scris că acesta avea influenţă în organele de drept, pe de o parte, iar pe de altă parte, ar fi avut legături cu lumea interlopă.

Julieta Saviţchi
07/07/2021Become a Patron!

Comentarii