Dosarul contrabandei cu valută la Leușeni: Încă 50 de mii de euro descoperite în camion

Julieta Savițchi
01/05/2020

Procurorii au depistat încă 50 de mii de euro în tirul în care vameșii de la punctul de trecere Leușeni au descoperit acum două săptămâni 1,5 milioane de euro. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat într-un comunicat de presă că autocamionul a fost supus percheziției repetate, a fost dezasamblat torpedoul și a fost depistat încă un lot de bancnote.

PCCOCS nu a prezentat deocamdată cine stă în spatele contrabandei cu valută. Singura informație oferită este că în calitate de învinuit pe dosar figurează șoferul tirului, care mai întâi a fost plasat în arest la domiciliu, după care magistrații de la Curtea de Apel Chișinău i-au schimbat măsura preventivă, șoferul fiind plasat în Penitenciarul nr.13.

Anterior, în mass-media s-a scurs informația că banii ar aparține lui Vladimir Mardar, alias Tătăroi, dat în urmărire generală de către forțele de ordine din România și Ucraina pentru contrabandă țigări și droguri. Ulterior, Ion Caracuian, șeful PCCOCS, a declarat că Mardar nu figurează în dosar.

Amintim că portalul Anticoruptie.md a scris cu referință la mai multe surse, inclusiv din Procuratură, că lotul cu valută de contrabandă ar fi fost depistat datorită denunțului fostului deputat Constantin Țuțu, acesta fiind prețul negociat de fostul democrat cu factori de decizie din Procuratura Generală pentru a fi lăsat în libertate. Ion Caracuian a calificat informația drept zvonuri neîntemeiate.

Julieta Savițchi
01/05/2020

Comentarii