Dosarul Druță: Președintele Curții Supreme de Justiție a scăpat de arest preventiv

Julieta Savițchi
04/10/2019

Președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ion Druță, a scăpat de arest preventiv. Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, a respins vineri demersul Procuraturii Anticorupție privind eliberarea mandatului de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Druță.

Procurorul Anticorupție, Eugen Rurac, a declarat pentru portalul Anticoruptie.md că nu este de acord cu decizia magistraților și o va contesta în instanța ierarhic superioară.

Ședința de judecată a avut loc în lipsa lui Druță, reținut la data de 2 octombrie pentru un termen de 72 de ore. Magistratul a refuzat să fie escortat în instanță și a rămas să aștepte în izolatorul CNA.

Chiar dacă decizia instanței nu este irevocabilă, Ion Druță va fi eliberat.

Procuratura Anticorupție a anunțat vineri că președintele Curții Supreme de Justiției, Ion Druță, a fost pus sub învinuire. Acesta a fost audiat, în calitate de învinuit, pentru comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Amintim că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit la 23 septembrie urmărirea penală pe numele lui Ion Druță în baza art. 330/2 alin. (2), Cod penal, îmbogățire ilicită. La 24 septembrie, CSM a admis ridicarea imunității președintelui CSJ.

Julieta Savițchi
04/10/2019

Comentarii