Dosarul escrocheriei cu carduri bancare // Fostul director al Penitenciarului nr.18 va apărea pe banca acuzaţilor împreună cu alţi şapte presupuşi complici

Anticoruptie.md
16/09/2021
Foto: moldova.org

Viorel Perciun, fost director al Penitenciarului nr.18 din Brăneşti, va compărea pe banca acuzaților împreună cu alţi şapte presupuşi complici, foşti şi actuali deţinuţi, învinuiţi de escrocherie în proporții deosebit de mari. Perciun mai este acuzat și de corupere pasivă în interesul unui grup criminal organizat.

Cei opt sunt acuzaţi de oamenii legii că, în perioada mai 2020 - februarie 2021, prin înșelăciune, ar fi însușit peste 993.000 lei de pe cardurile bancare ale 30 de persoane fizice. Doi figuranți, printre care și fostul director al Penitenciarului nr.18, sunt plasați în arest la domiciliu. Un membru al respectivului grup criminal se află în arest preventiv, altul continuă să-și execute pedeapsa în penitenciar. Ceilalți patru figuranți au fost eliberați provizoriu sub control judiciar.

Amintim că pe 10 februarie curent, procurorii și mascații de la Fulger au efectuat mai multe percheziții pe teritoriul municipiului Chișinău și în Penitenciarul nr.18 Brănești, care s-a soldat cu reținerea a 12 persoane, între care și colonelul de justiție, Viorel Perciun, șeful închisorii.

Acestea sunt suspectate de comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor. Grupul ar fi activat în cadrul penitenciarului de la Brănești care ar fi dotat cu tehnică specială, iar de la domiciliile celor vizați s-ar fi ridicat sume de bani în sumă de aproximativ cinci milioane de lei.

Anticoruptie.md
16/09/2021Become a Patron!

Comentarii