Dosarul lui Andrei Pântea: oamenii legii l-au reținut și pe șoferul fostului adjunct al procurorului general

Anastasia Nani
21/11/2016
Andrei Pântea. Foto: Jurnal.md

Andrei Pântea, ex-prim-procuror general adjunct, reținut de foștii săi colegi și subalterni de la Procuratura Anticorupție pentru transferul în Federația Rusă a dosarului penal al cunoscutului hoț în lege Grigore Karamalak, nu a ajuns singur după gratii. Oamenii legii l-au reținut și pe șoferul fostului demnitar pe care l-au învinuit de trafic de influență. Informația ne-a fost confirmată de Viorel Morari, șeful Procuratturii Anticorupție. 

Potrivit lui Viorel Morari, șoferul ar fi pretins că îl poate influența pe Andrei Pântea să ia o decizie favorabilă în cazul unei persoane condamnate pentru omor, cerând 20.000 de euro. Bărbatul se află în arest la Penitenciarul 13 din Capitală, fiindu-i prelungit între timp mandatul emis pe numele său. 

În 2013, Ziarul Național relata că Ion Țâgănaș, din satul Nemțeni, raionul Hâncești, condamnat pentru omor, ar fi plătit 20.000 de euro șoferului prim-adjunctului procurorului general Andrei Pântea, Vitalie Donică, care i-ar fi promis ajutorul. Ion Țâgănaș, Vitalie Donică și Andrei Pântea sunt originari din același sat. Țâgănaș a scăpat de urmărirea penală la jumătate de an de la producerea crimei. Abia când cauza penală a fost reluată și Ion Țâgănaș a fost iarăși închis, acesta a decis să vorbească.

Și ex-prim-procuror general adjunct rămâne în arestAndrei Pântea a deţinut funcţia de adjunct al procurorului general timp de cinci ani. După expirarea mandatului, Andrei Pântea a fost transferat în funcţia de procuror adjunct al municipiului Chişinău. De-a lungul anilor, Andrei Pântea a fost subiectul mai multor anchete de serviciu, a fost acuzat de comiterea unor acte de corupție, precum și de legături cu lideri din lumea interlopă. 

Anastasia Nani
21/11/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii