Dosarul Ruslan Popov: Un om de afaceri, bănuit de complicitate cu procurorul general adjunct

Julieta Saviţchi
30/11/2021

Un om de afaceri din Chişinău are statut de bănuit în dosarul intentat procurorului general adjunct, Ruslan Popov. Procuratura Anticorupţiei a confirmat, marţi, într-un comunicat de presă că încă o persoană a fost recunoscută ca bănuit în dosarul respectiv, fără ca să ofere alte detalii.

Surse din Procuratură au comunicat pentru portalul Anticorupţie.md că este vorba despre Igor Calinici, administratorul şi fondatorul Fruct Expert-plus, o întreprindere specializată în comerţul fructelor şi legumelor.

Solicitat de reporterii Anticorupţie.md, Igor Calinici a confirmat informaţia, dar a spus că pledează nevinovat. ,,Consider că eu nu port nicio vină”, ne-a declarat Calinici.

Procuratura Anticorupţie a anunţat că în dosarul Popov au fost audiate 14 persoane în calitate de martori, declarațiile cărora în cumulul cu celelalte probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată. Totodată, a fost dispusă efectuarea a 2 expertize și anume expertiza tehnică a dispozitivelor electronice și expertiza de evaluare a bunurilor imobile și a utilajelor tehnice. La fel, a fost dispusă efectuarea investigațiilor financiare-paralele de către ARBI.

Reţinut la începutul lunii trecute, Ruslan Popov s-a aflat în arest preventiv aproape 30 de zile în Izolatorul CNA. Iniţial, Judecătoria Chişinău a dispus iniţial plasarea sa în arest la domiciliu, însă peste câteva zile Curtea de Apel Chişinău a dat curs demersului procurorilor anticorupţie de a-l plasa în izolator.

Ruslan Popov este învinuit într-un dosar penal intentat pentru îmbogăţire ilicită. Procurorul ar fi beneficiarul final al unei livezi moderne şi a unui frigider pentru păstrarea fructelor, înregistrate pe numele tatălui, un simplu pensionar din satul Mileştii Mici. Afacerile necunoscute ale procurorului Popov au fost descoperite de către jurnaliştii de la portalul Anticorupţie.md şi descrise în câteva investigaţii, în baza cărora s-au autosesizat procurorii anticorupţie.

Ruslan Popov pledează nevinovat.


 

Julieta Saviţchi
30/11/2021Become a Patron!

Comentarii