Dosarul șefului secției radiologie de la Institutul Oncologic, cu mașină de 500 000 de lei, staționează în instanța de fond

Viorica Mija
13/10/2022
Sursa: FB/Virgiliu Urechi

Cauza penală intentată pe numele șefului secției radiologie de la Spitalul Oncologic, Virgiliu Urechi, este în faza primară de examinare. Din luna februarie în care a fost reținut și până în prezent s-au desfășurat patru ședințe lucrative,  iar în cadrul uneia dintre ele s-a decis plasarea sa sub control judiciar. Medicul a fost reținut în flagrant după ce ar fi pretins bani pentru a grăbi spitalizarea unui bolnav de cancer. Ulterior, la dosar au fost adăugate și alte episoade în care denunțătorii se plângeau că li s-au cerut sume cu cinci zero-uri.

În data de 15 februarie, Virgiliu Urechi a fost reținut de către ofițerii și procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins de la un pacient 2.000 de euro pentru a asigura internarea lui și urgentarea începerii tratamentului oncologic.

Pe 18 februarie, pe numele acestuia a fost dispus un mandat de arestare pentru 20 de zile. Tot atunci a fost depus un nou denunț de către o persoană care susține că i-ar fi oferit mită de 50 000 de lei pentru a grăbi internarea mamei sale, bolnave de cancer. Denunțătorul a explicat că i-ar fi transmis banii chiar în biroul de serviciu al angajatului Institutului Oncologic, documentând discuția cu mijloace audio, pe care ulterior a atașat-o ca probă la denunț.

Pe 24 martie, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au decis plasarea lui în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În data de 22 aprilie, ARBI a preluat în administrare automobilul de aproape jumătate de milion de lei al medicului.

Pe data de 16 iunie, în instanță a fost depuse două cereri, una din partea procurorului  privind prelungirea măsurii preventive, iar alta de către avocatul lui Urechi în faavorea controlului judiciar.

Pe 21 iunie, judecătoarea Viorelia Grigoraș a dispus aplicarea controluluii judiciar, iar la 18 octombrie ar urma  să aibă loc următoare ședință de judecată.


Dacă va fi găsit vinovat, Virgiliu Urechi, care la momentul reținerii era persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

 

Viorica Mija
13/10/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii