După Petru Jardan, și Denis Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore

Crina Dumitriu
23/03/2021

După Petru Jardan, și colegul său, deputatul Denis Ulanov, din Partidul Șor, a fost reținut de procurori în seara zilei de luni, pentru 72 de ore. Deputatul a fost condus la Procuratura Anticorupție, după ce a rămas fără imunitate parlamentară, au precizat pentru Anticoruptie.md surse din cadrul Procuraturii. El a fost plasat în plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție.  

Ulanov este bănuit de procurori că ar fi fost implicat în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Deputatul neagă acuzațiile ce i se aduc și se declară dispus să colaboreze cu ancheta. 

Denis Ulanov a fost unul dintre avocații liderului Partidului Șor, în dosarul penal legat de furtul unui miliard de dolari din băncile din Republica Moldova. În 2013, administratorul BEM a împuternicit prin contract cabinetul avocatului Denis Ulanov „să efectueze acţiuni şi formalităţi juridice pentru încasarea datoriilor de la debitorii băncilor”.Ulanov a fost numit să reprezinte interesele băncii în recuperarea miliardelor furate, și între timp acesta a devenit unul din avocații lui Ilan Șor, în dosarul penal legat de implicarea în frauda bancară a expreședintelui Consiliului de administrare a BEM.

La sfârșitul săptămânii trecute, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a cerut plenului Legislativului să voteze pentru ridicarea imunității parlamentare deputaților din Partidul Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan. Comisia juridică a Parlamentului a propus ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputaților Partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov. Pentru ridicarea imunității parlamentarului din fracțiunea Partidului Șor s-au pronunțat 70 de deputați, cu doi mai mult decât au votat pentru ridicarea imunității colegului său, Petru Jardan.

 

Crina Dumitriu
23/03/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii