Ex-polițist, învinuit de corupere pasivă, reținut la trei ani după ce a fost dat în urmărire generală

Julieta Savițchi
18/12/2019

Fostul polițist Vladislav Corcodel, învinuit într-un dosar de luare de mită de 50.000 de euro pentru mușamalizarea unui dosar de contrabandă, a fost reținut la trei ani după ce a fost dat în urmărire generală. Reținerea a avut loc, miercuri, lângă Ministerul de Interne, instituție în care a activat fostul polițist.

Amintim că, dosarul în care este învinuit Corcodel a fost pornit de CNA, la începutul lunii decembrie 2016, în baza plângerii unui agent economic. La 16 decembrie  2016, au fost reținuți, în flagrant, Octavian Busuioc, şef de secţie la Inspectoratul General de Poliție și vameşul Maxim Guzic.

Vladislav Corcodel care deținea atunci funcția de șef al unei secții din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor, a depus cerere de demisie și a dispărut imediat după reținerea presupușilor complici. Ulterior, Corcodel a depus o cerere în judecată în care a reclamat conducerea Inspectoratului General de Poliție că a fost demis ilegal, iar semnătura i-a fost contrafăcută.

Numele lui Vladislav Corcodel a figurat într-o anchetă, potrivit căreia, el ar fi protejat comerțul ilegal cu aur de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Corcodel a fost escortat în izolatorul CNA.

Julieta Savițchi
18/12/2019

Comentarii