Fost subaltern de al lui Ruslan Popov va decide în privinţa eliberării mandatului de arestare. Cine este magistratul care va examina demersul procurorilor anticorupţie

Julieta Saviţchi
11/10/2021
Igor Baţalai, în dreapta

Demersul procurorilor anticorupţie privind plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a procurorului general adjunct, Ruslan Popov, a ajuns în gestiunea magistratului Igor Baţalai de la oficiul Ciocana al Judecătoriei Chişinău. Igor Baţalai a lucrat anterior în calitate de procuror, avându-l ca şef pe Ruslan Popov.

Baţalai a declarat abţinere de la examinarea demersului privind arestarea lui Popov pe motiv că a lucrat în subordinea lui, însă cererea i-a fost respinsă.

Igor Baţalai şi-a început cariera în magistratură în iunie 2015, pentru un madat de cinci ani, iar în 2020 a fost numit în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Până la atribuirea mandatului de judecătir, Baţalai a lucrat, începând cu 16 iulie 2003, în calitate de procuror.

Procesul de judecată privind eliberarea mandatului de arestare în privinţa lui Ruslan Popov a început luni, la ora 14.00.

Amintim că procurorul general adjunct a fost reţinut sâmbătă, fiind învinuit de procurorii anticorupţie de îmbogăţire ilicită.

Julieta Saviţchi
11/10/2021Become a Patron!

Comentarii