Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a scăpat de arest la domiciliu

Anticoruptie.md
12/03/2021

Ex-ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a scăpat de arestul la domiciliu. Prin decizia Curții de Apel din 9 martie, a fost dispusă plasarea fostului oficial învinuit în dosarul anabolizantelor sub control judiciar. 

Informația a fost confirmată pentru portalul Anticoruptie.md de purtătorul de cuvânt al PCCOC, Emil Gaitur.

Amintim că pe 30 decembrie 2020, fostul ambasador a fost pus sub învinuire în dosarul anabolizantelor. Fostul ambasador susține că este nevinovat și neagă implicarea sa în acest caz. În dosarul contabandei cu anabolizante figurează patru învinuiți.

La începutul lunii decembrie, în aceeași cauză penală, a fost reținut șoferul unui microbuz cu numere diplomatice în care au fost depistate cutii cu anabolizante. PCCOCS a dispus învinuirea șoferului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Serviciul Vamal, a contracarat, la 5 decembrie, o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante, la Postul vamal Palanca, la ieșirea din Republica Moldova spre Ucraina.

Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare ale corpului diplomatic, care aparține Ambasadei Moldovei la Moscova. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Anticoruptie.md
12/03/2021Become a Patron!

Comentarii