Fostul director SIS, Vasile Botnari, înapoi în Penitenciarul nr. 13

Ilie Gulca
05/07/2022
Vasile Botnari. Foto: ipn.md

Magistratii Curtii de Apel Chișinău au admis, marți, pe deplin demersul procurorilor anticorupție înaintat în cazul fostului director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, și l-au plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare in Penitenciarul nr. 13.

Instanţa de apel a examinat demersul procurorilor, care au contestat decizia magistraților privind aplicarea în cazul lui Botnari a arestului la domiciliu.

În același timp, Curtea de Apel Chişinău examinase cererea fostului director al SIS, care contestase decizia Judecătoriei Chişinău privind plasarea în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. „Am contestat arestul la domiciliu, nu suntem de acord”, a declarat Vasile Botnari fără să ofere detalii.

Fostul director SIS a fost reținut pe 29 martie, după ce la domiciliul său din Chișinău au avut loc percheziții. El este cercetat penal într-un dosar privind îmbogățirea ilicită după ce Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova a publicat o anchetă despre averea sa în care se demonstrează că nu corespunde veniturilor declarate.

Procurorii îi incriminează lui Botnari că și-a înscris mai multe bunuri pe numele unor rude sau persoane de încredere, pentru a ascunde veniturile pe care nu le putea justifica.

Vasile Botnari a fost încarcerat în Penitenciarul nr. 13 până la 20 iunie, când Judecătoria Chişinău a decis să îi schimbe măsura preventivă cu arestul la domiciliu.

Ilie Gulca
05/07/2022Follow us on Telegram

Comentarii