Igor Dodon, fără vacanțe în străinătate în această vară

Viorica Mija
01/06/2023
Captură video

Ex-președintele Igor Dodon, cercetat penal în dosarul denumit generic „Kuliok”,  nu a scăpat de controlul judiciar, după ce magistrații instanței supreme au respins recursul avocaţilor. Apărătorii lui Igor Dodon au cerut anularea măsurii preventive, dar și evaluarea externă a completului de judecători de către Curtea Constituţională. Cea de-a doua solicitare a fost acceptată.

Ex-președintele Igor Dodon rămâne sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile. Magistrații Curții Supreme de Justiție nu au admis solicitarea avocaților. Judecătorii au respins recursul avocaților care au cerut anularea măsurii preventive.

Măsura preventivă de liberare provizorie sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi R. Moldova, i-a fost prelungită lui Igor Dodon în data de 18 mai, curent. Tot în aceeași ședință,  magistrații au respins cererile avocaților de ridicare a excepției de neconstituționalitate privind procedura de transfer temporar al judecătorilor din instanțele inferioare la CSJ, dar și solicitarea de recuzare a completului de judecată.

Igor Dodon a fost reţinut în mai 2022, și este învinuit de trădare de patrie, corupere pasivă, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat. În octombrie 2022, dosarul numit „Kuliok”, în care e vizat fostul preşedinte, a ajuns la Curtea Supremă de Justiţie. Procurorii îl acuză că ar fi pretins de la Vladimir Plahotniuc peste un milion de dolari pentru a promova interesele Partidului Democrat din Moldova.

Viorica Mija
01/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii