„Informații distorsionate”. Procuratura Generală, despre acuzațiile lansate de avocatul Igor Hlopețchi la adresa procurorului responsabil de cazul său  

Ilie Gulca
05/07/2022
Avocatul Igor Hlopețchi (stânga) și clientul său, Ruslan Popov. Foto: zdg.md

Procuratura Generală dezminte informațiile lansate de avocatul Igor Hlopețchi la adresa procurorului în Procuratura Anticorupție, Vasile Plevan, referitoare la pretinsa mușamalizare a unui caz de viol în perioada în care ultimul deținea funcția de procuror în Procuratura raionului Ialoveni.

„Informațiile răspândite de avocatul menționat supra nu corespund realității, sunt distorsionate și reprezintă un act de discreditare în scopul intimidării procurorului pentru a împiedica examinarea obiectivă, rapidă și sub toate aspectele, a cauzei penale de învinuire a acestui avocat”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Trebuie relevat că avocatul Igor Hlopețchi are pe numele său un dosar care se află în gestiunea procurorului Vasile Plevan.

Procuratura Generală menționează că infracțiunea de viol la care face referire avocatul Igor Hlopețchi a constituit obiect de investigație al unei cauze penale pornite în anul 2018 și care s-a aflat în gestiunea procurorului Vasile Plevan.

De asemenea, sursa citată menționează că procurorul Vasile Plevan a expediat cauza penală în instanța de judecată pentru examinare în fond pe 28 septembrie 2018. Ulterior, Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni, a emis o decizie din 27 decembrie 2021 în urma căreia  inculpatul a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de viol, acțiuni violente cu caracter sexual și violență în familie, fiindu-i stabilită, pentru concurs de infracțiuni și cumul de sentințe, o pedeapsă definitivă de 17 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit unor surse apropiate Portalului Anticoruptie, avocatul Igor Hlopețchi este acuzat de „denunțare falsă și declarații mincinoase”.

„În cadrul unui proces contravențional intentat pe numele său la Inspectoratul de Poliție Buiucani, în procesul de examinare, avocatul Hlopețchi l-a acuzat pe ofițerul responsabil de dosar că ar fi falsificat un proces-verbal de audiere”, a declarat sursa citată.

„Hlopețchi a depus o plângere penală împotriva ofițerului și, respectiv, un dosar penal. Avocatul a indicat faptul că scrisul nu îi aparține lui. După efectuarea a trei expertize grafoscopice, s-a constatat că scrisul îi aparție de fapt lui.”

Igor Hlopețchi este avocatul fostului adjunct al procurorului general, Ruslan Popov.

Ilie Gulca
05/07/2022Follow us on Telegram

Comentarii