Judecătorii de instrucţie au decis: Diana Crudu, bănuită de implicare în afaceri ilegale cu terenuri, revine acasă

Olga Stăvilă
06/12/2021

Diana Crudu, fiica ex-primarului din Durleşti, învinuită de afaceri ilegale cu terenuri, a fost eliberată din izolator. Judecătoria Chişinău a admis parţial demersul procurorilor anticorupţie şi a dispus ca Diana Crudu să stea următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Anterior, tânăra din Durleşti a fost arestată preventiv pentru 20 de zile, iar Curtea de Apel Chişinău a menținut hotărârea instanței de fond.

Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, despre care portalul Anticorupție.md a scris că a fost reținută, pe 19 noiembrie, de către ofițerii CNA, fiind bănuită de implicare în afaceri ilegale cu terenuri este cercetată pentru abuz în serviciu în interesul unui grup criminal organizat. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 8 ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

Afacerile dubioase cu terenuri din Durlești ar fi fost administrate de tatăl  Dianei, Nicolae Crudu, fost consilier și primar de Durlești, decedat cu două luni în urmă. Procurorii susțin că în aceasta afacere cu terenuri bugetul Primăriei Durleşti a fost prejudiciat cu peste 6,5 milioane lei.

Diana Crudu a deținut funcția de secretar de stat al Ministerului Agriculturii, în Guvernul condus de Maia Sandu, în anul 2019.

 

Olga Stăvilă
06/12/2021Become a Patron!

Comentarii