Medicii din Republica Moldova vin acum să dea o mână de ajutor României, aflată într-o situație fără precedent din cauza COVID-19

Mădălin Necșuțu
15/10/2021
Ministerul Sănătății

Douăzeci de medici din Republica Moldova vor trece Prutul pentru a da o mână de ajutor bolnavilor de COVID-19 din România la spitalul de la Lețcani, județul Iași, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, secretarul de stat român din MAI, Raed Arafat, citat de G4Media.ro.

La spitalul de la Lețcani sunt internați 41 de pacienți, din care 11 sunt la secția de terapie intensivă. 

„Italia deja ne-a acordat 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali. Danemarca va trimite 8 concentratoare de oxigen și 15 ventilatoare de transport. Franța ne va acorda un ajutor în medicamente”, a mai anunțat Raed Arafat. În același timp, firma Roche va livra României, în cadrul contractului care a fost încheiat cu Bucureștiul, 5.670 de flacoane de Tocilizumab.

Situația epidemică este una foarte gravă în România, unde la nivel național mai există în acest moment un singur pat la secția de terapie intensivă pentru pacienții infectați cu COVID, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Strategică din România.

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 15.828 de cazuri noi de COVID-19. Alte 365 de decese au fost raportate de autorități. Crește numărul pacienților cu COVID-19 internați la ATI și ajunge la 1.729, un nou record de la începutul pandemiei.

Mădălin Necșuțu
15/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii