Mită de 200.000 de euro. Fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale, Roman Ostapenco, a fost reținut

Ilie Gulca
11/11/2021

Roman Ostapenco, fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale (CSPLN), a fost reținut joi de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție într-un dosar pentru mită de 200.000 de euro. El este bănuit de corupere pasivă și riscă până la 15 ani de închisoare.

„Fostul șef al CSPLN, Roman Ostapenco, i-ar fi promis directorului unui SRL din Chișinău să îi dea în folosință un teren din strada Decebal 72/2, ce aparținea Centrului sportiv și Ministerului Sportului ca ulterior acesta să poată fi trecut din proprietate publică în privată”, se menționează într-un comunicat al CNA, care citează ancheta.

Pentru a perfecta actele necesare, precizează sursa citată, șeful CSPLN i-ar fi cerut 200.000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la denunțător chiar în biroul său de serviciu.

„Deși legislația stipulează expres că terenurile din domeniul public nu pot fi înstrăinate, funcționarul ar fi consimțit să încheie acest contract și să-l ajute pe agentul economic să intre în posesia lotului”, se mai menționează în comunicatul CNA.

Infracțiunea a fost comisă în 2015, în perioada în care bănuitul deținea funcția de șef al CSPLN, în timp ce dosarul a fost inițiat în 2021, în baza denunțului depus de agentul economic.

Ofițerii CNA și procurorii au dispus desfășurarea mai multor acțiuni de urmărire penală și de investigație, iar în această dimineață au descins cu percheziții la domiciliul fostului șef al Centrului sportiv. Acesta a fost recunoscut ca bănuit și reținut pentru 72 de ore. 

Ilie Gulca
11/11/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii