Nici un bănuit în dosarul celor 1,5 milioane de euro găsiți în tir: Cum a fost scos basma curată Adriano Dulgher de către procurori

Irina Odobescu
11/12/2020
Foto: Adrian Dulgher via Facebook

Omul de afaceri, Adrian Dulgher, cel care a spus că este proprietarul a celor 1,5 milioane de euro găsiți într-un tir de vameși a fost scos de sub urmărire penală pentru că „în acțiunile acestei persoane nu sunt întrunite elementele constituente ale infracțiunii”.

„Am finalizat urmărirea penală în privița șoferului și am dat publicității acestui fapt. În urma investigațiilor s-a stabilit cu certitudine că șoferul era implicat nemijlocit și cunoștea că transportă mijloace financiare și nu le-a declarat la serviciul vamal. Instanța se va expune asupra vinovăției acestei persoane.

Am continuat investigația. A apărut informația de la persoana care s-a prezentat că este proprietar al banilor (Adrian Dulgher), s-a audiat această persoană, au fost analizate declarațiile în coraborare cu alte probe și s-a stabilit cu certitudine în acțiunile acestei persoane nu sunt întrunite elementele constituente ale infracțiunii, motiv din care persoana a fost scoasă de sub urmărire penală.

În  faza de astăzi a urmăririi penale careva persoane cu statut oficial de bănuit sau învinut nu sunt. Investigațiile continuă”, a declarat pentru Anticoruptie.md Ion Caracuian, procurorul-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Anticoruptie.md a publicat anterior o investigație despre Adriano Dulgher care anterior a fost vizat într-un dosar penal pornit de Centrul Național Anticorupție pentru spălare de bani. Recent Dulgher a fost vedetă la mai multe televiziuni, unde s-a prezentat drept milionar și a declarat că va lupta să-i fie returnați banii sechestrați la vamă. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice l-au la mijloc de luna mai curent în satul Mălăești din raionul Orhei, în compania unui alt om de afaceri, Gheorghe Vîrtosu, vizat anterior în scheme de trafic de persoane și condamnat penal pentru astfel de crime. Cei doi au fost cercetați în același dosar pentru spălare de bani.

Tânărul milionar din Londra, cu origini basarabene, a avut statut de bănuit în dosarul intentat pentru contrabandă în proporții deosebit de mari, după ce  s-a autodenunțat că este proprietarul celor 1,6 milioane de euro depistați de vameșii de la Leușeni. 

Irina Odobescu
11/12/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii