Oleg Pruteanu a fost eliberat din arest preventiv, după 35 de luni de detenție

Julieta Savițchi
24/07/2020
CIJM

Oleg Pruteanu, învinuit într-un dosar pentru trafic de droguri, a fost eliberat din arest preventiv după ce a stat 35 de luni în detenție. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către Judecătoria Chișinău.

Instanța a respins demersul procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare pe numele lui Pruteanu cu încă 30 de zile. Conform deciziei magistraților, Pruteanu se va afla sub control judiciar.

Pruteanu nu a fost escortat în sala de judecată din cauza că este internat în stare gravă cu Covid-19 în Penitenciarul-spital nr. 16. Rudele sale îl așteaptă la poarta închisorii. Ele susțin că îl vor interna pe Pruteanu în spital, dar și-au exprimat îngrijorarea că anumite persoane interesate ar putea să împiedice eliberarea acestuia din închisoare.

Oleg Pruteanu a fost testat pozitiv cu coronavirusul de tip nou la 10 iulie, fiind internat mai întâi în Spitalul-penitenciar nr. 16, iar apoi, în stare extrem de gravă, în secția de reanimare a Institutului de Medicină Urgentă. A doua zi, a fost internat și colegul său de celulă, medic de profesie. 

Oleg Pruteanu se află de aproape trei ani în arest preventiv, fiind reținut în septembrie 2017. Procurorii îl acuză de organizarea unui canal de traficare a drogurilor din Spania în Federația Rusă, iar el pledează nevinovat.

Julieta Savițchi
24/07/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii