Percheziții la Primăria din Cimișlia. Primarul şi alţi patru funcţionari, cercetaţi penal într-un dosar de corupție

Anticoruptie.md
27/04/2017
Primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu. Captură: privesc.eu

Primarul oraşului Cimişlia, viceprimarii şi doi funcţionari din cadrul instituţiei sunt cercetaţi penal într-un dosar de corupţie. Direcţia teritorială Sud a Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorii Anticorupţie au efectuat joi, 27 aprilie, opt percheziţii în birourile funcţionarilor, dar şi la domiciliile acestora, potrivit unui comunicat de presă al CNA.

Din octombrie 2016 şi până în prezent, funcționarii şi-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin trucarea unei licitații privind achiziţionarea lucrărilor de asfaltare a unei porțiuni de drum din orașul Cimișlia. Funcţionarii ar fi contractat SRL Rutador pentru lucrări de asfaltare, fără a avea un contract propriu-zis, având o înțelegere prealabilă cu reprezentanții firmei de a legaliza tranzacția după finalizarea lucrărilor.

În urma audierii unor reprezentanţi ai Consiliului Raional Cimişlia, s-ar fi confirmat faptul că, deşi întreprinderii i-a fost transferat aproximativ un milion de lei pentru lucrările de asfaltare, primarul ar fi încercat să-i convingă să aloce suplimentar 200.000 de lei. Asta chiar dacă lucrările fusese deja finalizate. 

Potrivit CNA, funcţionarii Primăriei oraşului Cimişlia au cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice, nu au asigurat transparenţa achiziţiilor publice şi concurenţa loială în domeniul achiziţiilor publice, astfel încălcând principiile reglementate de lege.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă închisoare de până la zece ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la zece la 15 ani.

 

Anticoruptie.md
27/04/2017
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii