„Poltergeist”-ul de la Spitalul Oncologic: a fost chemată poliția

Anticoruptie.md
26/03/2023
Sursa: CNA

Un control inopinat în blocul alimentar al Institutului Oncologic din Chișinău a scos la iveală grave abateri de la procesul tehnologic, dar și cantități mari de produse ascunse pentru a fi ulterior sustrase. Despre acestea a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco,  care mai spune că a fost  solicitată intervenția poliției, iar șefa blocului alimentar deja a pus cererea de demisie pe masa.

„În sala de depozitare a inventarului, detergenților, cheia fiind deținută doar de șeful bucătar, depistată pungă cu peste 1 kg de pește înghețat, cca 1,5 kg tocătura de vită, ficat de curcan – 738 gr, carne de vită 1 kg. Șefa nu a putut aduce nicio lămurire ce caută pachetul acolo, ascuns și acoperit cu cârpe. Presupunem că era “rația” zilnică individuală sustrasă acasă. În timpul controlului - un adevărat “poltergeist”. După ce comisia a verificat scara și spațiile din jur, a revenit iarăși, depistând ascunse 10 pachete de zahăr. “Poltergeistul” nu a putut fi explicat de colaboratori, așa ca și proveniența celorlalte provizii pregătite a fi strămutate”, a scris ministra Nemerenco pe pagina sa de socializare.

Ala Nemerenco mai spune că poliția a audiat angajații blocului alimentar, iar directorul Institutului a dispus desfășurarea unei anchete de serviciu pe caz.

„Imediat, a doua zi, meniul s-a îmbunătățit. Bucătăria coace chifle și croissant pentru pacienți. Acum e clar de ce alimentarea e proastă în majoritatea spitalelor? Din topor faci terciul doar în poveste. Si nu cratiță veche e vinovată, deși este binevenit întotdeauna un inventar nou și modern. A fura din farfuria unui copil cu cancer aflat la tratament chimioterapeutic agresiv este limita de jos a valorilor umane. Nu voi tolera nicio abatere și încălcare și le vom curma toate împreună cu oamenii onești cărora le pasă. Îndemn toți directorii de spitale să-și verifice blocurile alimentare”, a scris ministra Sănătății.

Anticoruptie.md
26/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii