„Poltergeist”-ul de la Spitalul Oncologic: a fost chemată poliția

Anticoruptie.md
26/03/2023
Sursa: CNA

Un control inopinat în blocul alimentar al Institutului Oncologic din Chișinău a scos la iveală grave abateri de la procesul tehnologic, dar și cantități mari de produse ascunse pentru a fi ulterior sustrase. Despre acestea a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco,  care mai spune că a fost  solicitată intervenția poliției, iar șefa blocului alimentar deja a pus cererea de demisie pe masa.

„În sala de depozitare a inventarului, detergenților, cheia fiind deținută doar de șeful bucătar, depistată pungă cu peste 1 kg de pește înghețat, cca 1,5 kg tocătura de vită, ficat de curcan – 738 gr, carne de vită 1 kg. Șefa nu a putut aduce nicio lămurire ce caută pachetul acolo, ascuns și acoperit cu cârpe. Presupunem că era “rația” zilnică individuală sustrasă acasă. În timpul controlului - un adevărat “poltergeist”. După ce comisia a verificat scara și spațiile din jur, a revenit iarăși, depistând ascunse 10 pachete de zahăr. “Poltergeistul” nu a putut fi explicat de colaboratori, așa ca și proveniența celorlalte provizii pregătite a fi strămutate”, a scris ministra Nemerenco pe pagina sa de socializare.

Ala Nemerenco mai spune că poliția a audiat angajații blocului alimentar, iar directorul Institutului a dispus desfășurarea unei anchete de serviciu pe caz.

„Imediat, a doua zi, meniul s-a îmbunătățit. Bucătăria coace chifle și croissant pentru pacienți. Acum e clar de ce alimentarea e proastă în majoritatea spitalelor? Din topor faci terciul doar în poveste. Si nu cratiță veche e vinovată, deși este binevenit întotdeauna un inventar nou și modern. A fura din farfuria unui copil cu cancer aflat la tratament chimioterapeutic agresiv este limita de jos a valorilor umane. Nu voi tolera nicio abatere și încălcare și le vom curma toate împreună cu oamenii onești cărora le pasă. Îndemn toți directorii de spitale să-și verifice blocurile alimentare”, a scris ministra Sănătății.

Anticoruptie.md
26/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii