Președintele Curții Supreme de Justiției, Ion Druță, pus sub învinuire pentru îmbogățire ilicită

Anticoruptie.md
04/10/2019

Procuratura Anticorupție a anunțat vineri că președintele Curții Supreme de Justiției, Ion Druță, a fost pus sub învinuire. Acesta este audiat, în calitate de învinuit, pentru comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

De asemenea, procurorii au cerut aplicarea arestului preventiv. Demersul acestora urmează să fie examinat până la expirarea a 72 de ore din momentul reținerii lui Druță.

Amintim că la 2 octombrie președintele Curții Supreme de Justiție a fost reținut pentru 72 de ore de către procurorii Anticorupție. Oamenii legii au depistat în cadrul perchezițiilor în biroul și domiciliul magistratului „obiecte care confirmă bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită”.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a pornit la 23 septembrie urmărirea penală pe numele lui Ion Druță în baza art. 330/2 alin. (2), Cod penal, îmbogățire ilicită. La 24 septembrie, CSM a admis ridicarea imunității președintelui CSJ. În aceeași zi, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în comun cu angajații CNA, au efectuat percheziții în biroul judecătorului. La 29 septembrie, au fost efectuate percheziţii acasă la Ion Druță.

Dacă va fi găsit vinovat, judecătorul CSJ riscă o amendă în mărime de până la 500.000 de lei sau închisoare de până la 15 ani. În ambele cazuri, acesta ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau să exercite o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Anticoruptie.md
04/10/2019

Comentarii