Procurorii ridică documente de la sediul PSRM în dosarul finanțării ilegale

Ilie Gulca
02/06/2022
Sediul PSRM. Foto: rise.md

Procurorii Anticorupție au ridicat, joi, de la sediul PSRM o serie de documente în cadrul dosarului de finanțare ilegală a acestei formațiuni politice.

„Este vorba de o acțiune de urmărire penală sub formă de ridicare de documente. Procurorii Anticorupție au transmis ieri [miercuri – n.r.] ordonanța de ridicare a documentelor la sediul PSRM și, respectiv, acum are loc acțiunea procesuală”, a spus procurorul responsabil de comunicare cu presa al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, pentru portalul Anticoruptie.md.

Procurorul responsabil de caz, Petru Iarmaliuc, a evocat după solicitarea privind recuzarea judecătorului de la Curtea de Apel Chișinău, Ghenadie Morozan, rudă prin afinitate cu oligarhul fugar, că Igor Dodon ar fi acționat în interesul grupului criminal Plahotniuc și a primit mijloace financiare.

„Ambii [Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon] sunt vizați în această cauză penală. Unul este învinuit de corupere pasivă, Igor Dodon a pretins, acceptat și primit, iar altul, Plahotniuc, a promis, oferit și a dat”, a subliniat Iarmaliuc.

Magistraţii Curţii de Apel Chişinău au menţinut, pe 31 mai, decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Igor Dodon este învinuit corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Fostul șef al statului a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a Igor Dodon. Acesta din urmă a fost încarcerat pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.

Ilie Gulca
02/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii