Procurorul implicat în accidentul de la Bahmut, soldat cu patru morți, rămâne în funcție

Anticoruptie.md
15/11/2023
colaj CIJM

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins demersul de suspendare din funcție a procurorului Dumitru Triboi. Decizia a fost anunțată după ce subiectul a fost examinat în ședință închisă. Președinta CSP, Angela Motuzoc, a precizat că demersul a acumulat paritate de voturi. 

„A respinge demersul Procurorului General interimar de a elibera acordul în vederea suspendării din funcţia de procuror şef al Procuraturii Ungheni, a domnului Dumitru Triboi. A remite prezenta hotărâre Procurorului General interimar pentru informare. A remite copia de pe prezenta hotărâre procurorului care exercită urmărirea penală pentru anexare la cauza penală, iar domnului Dumitru Triboi pentru informare”, a menționat președinta CSP, Angela Motuzoc.

Menționăm că procurorul Dumitru Triboi s-a aflat la volanul automobilului care în seara de 20 octombrie, în regiunea satului Bahmut din raionul Călărași a spulberat o căruță care se se deplasa pe carosabil. În căruță se aflau mai multe persoane. În urma impactului, doi soți, bebelușul lor de 3 luni, dar și bunica, au murit. Alte două persoane, bunelul și o fetiță de patru ani, au ajuns în stare gravă la spital. Impactul a fost atât de violent, încât din vehiculul cu tracțiune animală nu a rămas practic nimic. 

Pe faptul accidentului a fost pornită o cauză penală, iar pentru că la volanul automobilului se afla un procuror, urmărirea penală a fost pornită de către Procurorul General interimar. Procurorul continuă să fie cercetat în stare de arest preventiv, după ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților învinuitului. Anunțul a fost făcut de PCCOCS, pe 30 octombrie curent.

Anticoruptie.md
15/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii