Sentință în dosarul „coruperea deputaților” // Vitalie Burlacu a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Anticoruptie.md
12/07/2016
Vitalie Burlacu, în ziua în care a fost reținut de ofițerii CNA pentru tentativă de corupere a deputaților. Sursa foto: deschide.md

Magistraţii Judecătoriei sectorului Buiucani al Capitalei au pronunțat marţi, 12 iulie, sentința în dosarul privind coruperea deputaților. Învinuitul Vitalie Burlacu a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare, în penitenciar de tip semiînchis, cu aplicarea unei amenzi de 160 de mii de lei. Irina Baglai, complice al infracțiunii, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare pe un termen de doi ani. Instanţa a mai dispus confiscarea banilor depistați în timpul urmăririi penale: 553 de mii de euro, 403 mii de dolari și 490 de mii de ruble, dar și a automobilului Porsche Cayenne, sechestrat anterior.

Sentinţa a fost pronunţată în lipsa lui Vitalie Burlacu, care, potrivit avocaţilor, ar fi internat într-o clinică privată la Tiraspol. Procesul de judecată a durat mai bine de doi ani, timp în care au fost numite 49 de ședințe. Cu o zi înainte, procurorul Vitalie Galeru a cerut condamnarea la 12 ani de închisoare a lui Vitalie Burlacu şi, respectiv, la şase ani a Irinei Baglai. Atât apărătorii, cât şi procurorul au anunţat că vor contesta decizia.

Fostul polițist Vitalie Burlacu și modelul Irina Baglai au fost reținuți la 7 martie 2014, în timp ce urmau să transmită 250 de mii de dolari unui deputat, pentru a părăsi fracțiunea din care făcea parte. După ce a fost eliberat din arest preventiv, Burlacu nu s-a mai prezentat la şedinţele de judecată. Procurorii l-au anunţat pe fostul angajat al Ministerului de Interne în urmărire generală, însă nu au putut obţine mandat de arestare, deoarece acesta s-a aflat în arest mai mult de un an. 

 

 

Anticoruptie.md
12/07/2016Follow us on Telegram

Comentarii