„Spălătoria rusească” // Mandatele de arestare emise pe numele a 14 judecători, prelungite cu 25 și 30 de zile

Anticoruptie.md
20/10/2016
Infografic. Judecători implicați în „Spălătoria rusească”

Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit mandatele de arestare în privinţa a 14 magistraţi şi trei executori judecătoreşti, care ar fi implicați în „Spălătoria rusească”. Termenul a fost extins cu 25 şi 30 de zile pentru fiecare, anunță Serviciul de presă al CNA. Învinuiţii se află în continuare în izolatorul Centrului.

În cazul unui alt judecător instanța se va expune pe parcursul zile de joi, 20 octombrie. Între timp, Victor Orîndaș, de la Judecătoria Comercială de Circumscripție, unul dintre cei 16 judecători ajunși în vizorul procurorilor Anticorupție în dosarul „Spălătoria rusească”, se află în continuare la libertate, reușind să plece peste hotare înainte de reținerea colegilor săi. Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, ne-a declarat anterior că oamenii legii au întreprins măsuri de căutare și că magistratul s-ar afla în SUA.

La 20 septembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a dat acordul ca 16 actuali și foști judecători, implicați în spălarea a circa 18 miliarde de dolari din Federația Rusă prin sistemul judecătoresc din Republica Moldova, să fie cercetați penal la solicitarea procurorului general interimar Eduard Harunjen. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe închise. 

Lista foștilor și actualilor magistrați implicați în «Spălătoria rusească», ajunși pe mâna procurorilor Anticorupție

Anticoruptie.md
20/10/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii