DOC // Un afacerist, învinuit de evaziune fiscală de proporții, face agitație electorală pentru partidul de la guvernare

Julieta Savițchi
18/02/2019
facebook.com

Proprietarul rețelei de restaurante „Taxi Blues”, Serghei Enciu, învinuit într-un dosar penal pentru evaziune fiscală de aproape 6 milioane de lei, îndeamnă alegătorii să voteze la parlamentare pentru Partidul Democrat.

Enciu a lipit în localurile pe care le deține afișe electorale cu PDM, iar pe rețelele de socializare a postat un mesaj în care invocă argumentele sale de ce trebuie ales partidul de la guvernare, cum ar fi amnistia fiscală și micșorarea cotelor la unele impozite.

Dosarul penal pe numele lui Enciu a fost intentat în toamna anului 2017, după ce la rețeaua „Taxi Blues” au fost efectuate mai multe percheziții. Potrivit procurorilor, Serghei Enciu ar fi a prejudiciat statul cu 5.760.000 de lei în urma nedeclarării veniturilor de 18 milioane. Dosarul se află pe rol la Judecătoria Chișinău.

Solicitat de portalul Anticoruptie.md, Serghei Enciu a declarat că nu este sponsor al Partidului Democrat, dar a refuzat să ne spună dacă decizia sa are vreo legătură cu dosarul în care este învinuit, menționând doar că este opțiunea sa personală. 

Amintim că Serghei Enciu a fost surprins la finele anului trecut în timp ce organiza un ospăț pentru mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, IPS Vladimir, și suita sa la Mănăstirea Țigănești.

Julieta Savițchi
18/02/2019Follow us on Telegram

Comentarii