Unul dintre șefii tineretului PSRM, șef de grupare care comercializa droguri în Republica Moldova și Ucraina pe Telegram

Anticoruptie.md
03/09/2021
Foto: deschide.md

Trei persoane cu vârsta cuprinsă între 19 și 35 de ani domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău au fost reținuți de organele de drept în dosarul de comercializare a drogurilor pe Telegram, printre aceștia aflându-se și liderul tineretului socialist din sectorul Botanica al Capitalei, membrul Consiliului Republican al Gărzii Tinere (organizația de tineret a PSRM -n.r.), Ivan Statnîi.

În cadrul perchezițiilor polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 3 kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20.000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc. Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.800.000 lei, relatează deschide.md.


 

Drogurile erau comercializate prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul dintre membrii acestei grupări. Astfel, utilizatorii aplicații primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20.000 lei din vânzarea drogurilor.

Totodată, în urma acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate peste 500 pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău și mun. Bălți care urmau să fie comercializate. La fel, a fost ridicat și urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil de marca Toyota cu valoarea de aproximativ 7.000 de euro. În cadrul perchezițiilor desfășurate au fost ridicați și bani în diferită valută, suma totală fiind de peste 200.000 de lei.

De la începutul anului 2021 până în prezent gruparea a realizat prin intermediul aplicației Telegram peste 20 kg droguri de tip PVP. Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

Oamenii legii au efectuat 23 de percheziții, au reținut trei bărbați și trei femei, cu vârstele cuprinse între 19 și 35 ani în acest dosar. Persoanele reținute aveau roluri bine determinate între ei și anume: curier, ambalator, depozitar, administrator al magazinului și organizator.

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Direcției Generale Urmărire Penală al IGP și procurorii PCCOCS, au destructurat activitatea ilicită grupului criminal, specializat în contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online. Reținerele au fost realizate cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Anticoruptie.md
03/09/2021Become a Patron!

Comentarii